Iluminat spații interioare & industriale

Centru comercial

Modernizarea iluminatului într-un centru comercial existent este întotdeauna o provocare pentru orice specialist în iluminat care pune accentul pe elaborarea unui proiect corect luminotehnic și care să respecte standardele și normativele în vigoare. În cazul de față se respectă SR EN 12464-2:2021.
Eficientizarea enegetică a fost de 53,45% cu respectarea cerințelor și impunerilor referitoare la destinația fiecarui spațiu în parte.

Muzeu

Lumina joacă un rol important în amenajarea unor expoziții permanente sau temporare în muzee și în spațiile expoziționale, nu doar pentru a vedea forma, culoarea și textura. Prin lumină, pot fi create contextul și atmosfera potrivite și vă puteți asigura că vizitatorii dvs. se mișcă prin muzeu într-un mod natural iar exponatele primesc atenția pe care o merită.

Clădire de birouri

Este esențial să avem lumina potrivita la locul potrivit. În funcție de activitatea pe care o desfășuram, lumina trebuie sa fie adaptată atât ca intensitate, cât și ca temperatură de culoare ... așadar într-o clădire de birouri trebuie să adaptăm totul în materie de iluminat în funcție de destințiile specifice ale fiecărui spațiu.

Palatul copiilor

Există două roluri fundamentale ale luminii în orice spațiu: utilitate și estetică. În timp ce iluminați o unitate de învățământ, este extrem de important să urmați tehnica potrivită și să folosiți dispozitivele corecte.
Importanța iluminării corecte în spațiile dedicate învățării este extremă datorită: îmunătățirii performanțelor la învățare, reducerii sensibilității la lumină, reducerea nivelului de stres și a riscului ocular pe termen lung.  

Internat școlar

Iluminatul ambiental funcționează ca un substitut pentru iluminatul natural. Îți luminează întregul spațiu la fel ca orice iluminare naturală. Astfel, orice lumină care îți luminează camera cade sub lumina ambientală. Ar putea fi lumina unei lămpi, a unui bec cu halogen, a unui led ... a unui candelabru sau a luminii soarelui/lunii.
Dintre beneficiile luminii ambientale, amintesc: produce un efect aproape natural, creează un mediu confortabil, poate evidenția zone speciale, etc.

Grădiniță

   Spațiul din interiorul unei grădinițe sau creșe este un spațiu prietenos, funcțional și sigur, al cărui interior afectează pozitiv starea de spirit și bunăstarea copiilor. Atmosfera de aici este creată și de iluminat, care este un element funcțional și decorativ foarte important.
Aranjamentele de iluminat subliniază perfect, completează și uneori dau expresivitate interiorului.

Hală industrială

Iluminatul unei hale industriale implica mai multe tipuri de corpuri de iluminat: cele necesare pentru zona de producție, a depozitelor, pentru zona de birouri și de luat masa - asta pe zona de interior iar pe zona de exterior - iluminatul perimetral și al parcării. Cele mai importante zone de iluminat în acest caz sunt: cel general, urmând apoi cel individual al locurilor de muncă, cel de antipanica și de evacuare. Trebuie avut în vedere o serie de aspecte în realizarea corectă a unui astfel de iluminat.

Aquapark

Relevarea căilor de acces a unei piscine contribuie la crearea unei ambianţe în alianţă estetică şi interfaţă amicală. Un iluminat bine gândit şi bine realizat ameliorează considerabil senzaţia de confort, securitatea tuturor ce se află în piscină şi în apropierea ei şi contribuie la prevenirea accidentelor în condiţiile unei vizibilităţi clare pe care le posedă: facilitează circulaţia pe alee, animează colţul terasei şi accentuează piscina şi arhitectura ambientală.

- toate proiectele prezentate sunt schițe cu titlu informativ și nu conțin toate detaliile proiectate pentru păstrarea anonimatului -