Iluminat arene sportive

Bază sportivă

Bază sportivă formată din:
- teren de fotbal (cu dimensiunile 105x68m) încadrat la competiții netelevizate și în clasa I de iluminare
- teren multifunctional (cu dimensiunile 60x40m) încadrat la competiții netelevizate și în clasa III de iluminare
- 2 terenuri de tenis de câmp alaturate ( cu dimensiunile 23,80x10,98m ) încadrate la competiții netelevizate și în clasa III de iluminare
Standard aplicat: SR EN 12193:2019

Teren de fotbal

Teren de fotbal dintr-o comună din nordul țării cu cerințe minimale - clasa III de iluminare conform SR EN 12193:2019 

Centru balneologic - bazin de înot

Bazinele de înot cu scop terapeutic necesită o atenție sporită din partea proiectantului atât asupra uniformității iluminatului cât și a indicelui de orbire la nivelul apei pentru a preîntâmpina accidentele nedorite.
Rezultatele obținute în acest proiect pot fi încadrate în clasa I de iluminare conform SR EN 12193:2019.

Complex sportiv

Complex sportiv cu bazin de înot la dimensiuni olimpice cu cerințe de omologare FINA (Federația Internațională de Natație) sau mai nou (decembrie 2022) World Aquatics pe categoria de competiții internaționale (exceptând jocurile olimpice) cu un nivel de iluminare minim de 600lx (lucși) în funcție de disciplina sportivă la nivelul de 0m sau 1m deasupra suprafeței apei.

Skateboard, BMX, Roller Skate Park

Iluminarea unui skatepark este esențială pentru a permite utilizatorilor să se bucure de activități pe role sau skateboard și în timpul serii asigurând siguranța și vizibilitatea, permițând riderilor să vadă obstacolele și să se distreze în continuare.

Pentru soluții de iluminat pentru un skatepark, vă recomand să luați în considerare următoarele aspecte:

  • Iluminat direcțional: plasarea luminilor în mod strategic pentru a acoperi toate zonele importante ale skatepark-ului este crucială, asigurându-ne că fiecare rampă, curbă sau grind are o sursă de lumină adecvată.
  • Luminile de siguranță: în plus față de iluminarea efectivă a zonei de skate, nu uitați să instalați și luminile de siguranță în jurul perimetrului, acestea pot ajuta la prevenirea accidentelor și la ghidarea utilizatorilor către zonele de intrare și ieșire.
  • Controlul iluminatului: luați în considerare utilizarea unui sistem de control al iluminatului, astfel încât să puteți ajusta nivelul de lumină în funcție de nevoi.


- toate proiectele prezentate sunt schițe cu titlu informativ și nu conțin toate detaliile proiectate pentru păstrarea anonimatului -